Kategorie
 
 
 
 
 

Garnek żeliwny 10 cm CZARNY MATOWY 19664

Garnek żeliwny 10 cm CZARNY MATOWY 19664
powiększyć obrazek
1Promocja
Zaoszczędzić: 26 %
Tymczasowo niedostępne
Garnek żeliwny 10 cm CZARNY MATOWY 19664
 

Garnek żeliwny 10 cm CZARNY MATOWY 19664

Kod produktu:19664Kod produktu
BH/6489Kod produktu dostawcy
Dostępność od
W magazynie: Ostatni 1 piece
Termin dostawy: Na stanie
Garnek żeliwny równomiernie i długo utrzymuje ciepło. Jest idealny do użytku w piekarniku. Przed pierwszym użyciem garnek żeliwny należy dokładnie um
...Pełny opis
Dostępność od
W magazynie: Ostatni 1 piece
Termin dostawy: Na stanie
Dostępność od
W magazynie: Ostatni 1 piece
Termin dostawy: Na stanie
76 zł
Cena: 46 zł bez VAT
56 zł z VAT
:
Za zakup otrzymasz 1 punkt kredytowy na następne zakupy. Dowiedz się więcej

Garnek żeliwny 10 cm CZARNY MATOWY

Garnek żeliwny równomiernie i długo utrzymuje ciepło. Jest idealny do użytku w piekarniku.
Przed pierwszym użyciem garnek żeliwny należy dokładnie umyć.

Instrukcje, jak to zrobić:
1. Napełnij garnek gorącą wodą z kranu i pozwól jej działać przez chwilę.
2. Dodaj neutralny środek czyszczący: Do gorącej wody dodaj niewielką ilość neutralnego środka czyszczącego. Nie używaj agresywnych środków czyszczących, ponieważ mogą one uszkodzić powierzchnię garnka.
3. Umyj garnek miękką szczotką: Za pomocą miękkiej szczotki delikatnie umyj wewnętrzne i zewnętrzne strony garnka, aby usunąć wszelkie zanieczyszczenia i preparat przeciwrdzewny.
4. Dokładnie spłucz garnek czystą wodą, aby usunąć wszelkie resztki środka czyszczącego.
5. Wysusz garnek: Wytrzyj garnek czystą ściereczką do sucha.
6. Nałóż cienką warstwę oleju: Na powierzchni garnka nałóż cienką warstwę oleju roślinnego, aby ochronić go przed rdzą.

Wskazówki:
Do mycia garnka żeliwnego nie używaj staliowej wełny, ponieważ może to uszkodzić jego powierzchnię.
Garnka żeliwnego nie myj w zmywarce.
Garnka żeliwnego natychmiast po umyciu wysusz, aby zapobiec tworzeniu się rdzy.
Przechowuj garnek żeliwny w suchym miejscu.

Dodatkowe informacje:
Leczenie garnka olejem tworzy na jego powierzchni ochronną warstwę, która zapobiega rdzy i korozji.
Ten proces nazywa się "sezonowanie" i jest ważny dla przedłużenia żywotności garnka żeliwnego.
Proces sezonowania należy powtarzać regularnie, aby ochrona garnka była utrzymana.

Instrukcje dotyczące leczenia (sezonowania):
Umyj garnek gorącą wodą z neutralnym środkiem czyszczącym i dokładnie go spłucz.
Wysusz garnek czystą ściereczką.
Nałóż cienką warstwę oleju roślinnego na wszystkie wewnętrzne i zewnętrzne powierzchnie garnka.
Zagrzej garnek w piekarniku rozgrzanym do 180 - 200 aC.
Pozwól garnkowi piec 1 - 2 godziny.
Wyłącz piekarnik i pozwól garnkowi ostygnąć w środku.

Dane techniczne:
Rozmiar: 10 x 4,8 cm, a0,31 l
Materiał: żeliwo

 
 
Odwiedzone
SkladomPromocja
Garnek żeliwny 10 cm CZARNY MATOWY 19664 Tymczasowo niedostępne
Garnek żeliwny równomiernie i długo utrzymuje ciepło. Jest idealny do użytku w piekarniku. Przed pierwszym użyciem garnek żeliwny należy dokładnie um
Zaoszczędzić: 26 %

Garnek żeliwny 10 cm CZARNY MATOWY 19664

Dostępność od
W magazynie: Ostatni 1 piece
Termin dostawy: Na stanie
76 zł 56 zł